Svedralnica na Svetu na Kanalu A

Eno leto nazaj takle čas je bila ideja o svedralnici velika želja, polna vprašanj, pomislekov, izgovorov in navideznih preprek.

Kje najti prostor? Kako starše prepričati, da k meni pripeljejo otroke in zaupajo, meni in njim, to drugačno izkušnjo igre, rokovanja z orodjem, ustvarjalnosti in nestrukturirane dejavnosti? Kako to idejo, ki spreminja svet mnogim malčkom, prevesti tudi v uspešno podjetniško zgodbo?

Zato sem danes tako zelo hvaležen, da sva z Anč (tudi malo z glavo skozi zid) skočila v ta projekt in da vas je v dobre pol leta že toliko podprlo Svedrčke. Hvaležen, da mi pomagate širiti idejo o drugačnem otroštvu, ki otroke opolnomoči, jih nauči, da zmorejo, da je vse mogoče in da sta igra in radovednost najboljši temelj za polno življenje.

In zato sem danes pregnal vso tremo in pred kamero z veseljem povedal, kako sem ponosen na svedrčke, kake face so, kaj vse so se (in me) že naučili in kaj vse še projektiramo.

In zato bom pol počitnic letos namenil prav njim, ker si želim, da bi čim več otrok preživljajo počitnice stran od ekranov, skozi igro, druženje, sodelovanje in ustvarjalnost.

In nasvet – če potrebujete dober PR, prepustite besedo 4-9-letnikom. Ker so iskreni, avtentični in ne prodajajo bullshita

Sime

p.s. In hvala Marijani in Sašotu s Kanala A (Svet), ker sta bila top top novinarska ekipa – res smo se zabavali in mi komaj čakamo, da vidimo končno verzijo!!